Udgivet i Bolig-Hjørnet

Pas godt på øjnene når du sidder hele dagen ved computeren med disse 4 tips

Af Skærmbriller.dk

I gennem de sidste år er det blevet mere normalt at arbejde foran skærmen hverdag. Der findes mange typer af arbejder der kræver at man skal sidde foran en computer hele dagen, flere dage i streg. Dette kan for eksempel være, hvis man sidder og udvikler software. Arbejde som dette er meget hårdt for øjnene, og i længden kan dette komme til at skade dem.

Du skal passe godt på dine øjne, og være meget opmærksom på hvad du laver, især hvis du sidder foran en computerskærm hele dagen. Der er flere ting du kan gøre for at passe bedre på dine øjne, her får du 4 tips til hvordan du beskytter dine øjne foran skærmen.

1. Hvil øjnene/hold pauser i løbet af dagen

Det at sidde foran skærmen er hårdt for dine øjne, især hvis du sidder foran skærmen i længere tid. Det er derfor vigtigt at du er opmærksom på at holde dine øjne sunde og raske, der er flere måder hvorpå du kan gøre dette.

Det første og noget af det nemmere at gøre er at holde pauser, hvor du hviler dine øjne. Hvis du bruger meget tid foran skærmen er det vigtigt at du i løbet af dagen tager et skridt tilbage, og giver dine øjne en chance for at hvile sig, så de ikke bliver anstrengt foran skærmen.

Dette kan være korte pauser eller længere pauser, det er helt op til dig selv. Du kan gøre det at du tager flere små pauser på cirka fem minutter, hvor du kigger ud af vinduet, eller går udenfor og strækker benene. Det vigtigste er at du ikke bruger skærmen i de fem minutter, hvor du holder pause.

2. Reducer reflektionen i skærmen

Refleksioner fra lyse overflader som går i skærmen kan være med til at anstrenge dine øjne. Det er derfor en god idé at sørge for at der ikke er nogle ting i rummet, som reflekterer i skærmen. Dette gælder også at dække vinduerne, hvis lyset derfra går ind i skærmen og derfor skaber refleksioner, som kan være med til at irritere dine øjne.

Hvis du bruger briller, kan du faktisk få lavet en overfladebehandling af dine briller, som minimerer forskellige refleksioner. Så det kan være en idé for dig, som bruger briller, at kigge nærmere på anirefleks overfladebehandling til dine briller.

3. Tilpas lysstyrken på skærmen

Når du bruger skærmen i en længere periode, er det meget anstrengende for øjnene, især hvis lysstyrken ikke passer til dine omgivelser. Når du skal arbejde foran skærmen i en længere periode, er det vigtigt at du er opmærksom på lysstyrken, da dette har en stor betydning for dine øjnes komfort.

Lysstyrken skal passe til de omgivelser du arbejder i. Dette betyder at hvis du arbejder i mørke omgivelser, så skal lysstyrken også være lavere. Hvis du derimod arbejder i lysere omgivelser, så kan du godt tillade dig at have en lysere skærm. Dette er med til at passe bedre på dine øjne, og det gør det også mere komfortabelt at arbejde foran skærmen i en længere periode. Dine øjne kommer også til at sætte pris på det i sidste ende.

4. Brug blålys briller

Hvis du oplever at dine øjne nemt bliver irriteret, og du derved har problemer med at sidde foran skærmen i længere perioder, så kan det være du bør investere i blålys briller. Dette er med til at skåne dine øjne, og det gør det mere komfortabelt for dig at sidde foran skærmen hele dagen uden for mange problemer. Dog skal du være opmærksom på, at det er stadig en god idé at følge de andre tips også, da dette også kan være med til at gøre oplevelsen foran skærmen endnu bedre.

Blålys briller er designet til at fjerne alt det dårlige blålys, og derved med til at beskytte dine øjne mod denne type lys. Ved at bruge blålys briller vil du hurtigt lægge mærke til forskellen, og du vil være glad for at du har investeret i disse briller for at beskytte dine øjne mod blålys. Hvilket derfor gør at dine øjne ikke bliver anstrengt, og derved beskytter du dine øjne.

Find det du mangler på skærmbriller.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 83 produkter fra mere end 10 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 84 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 08:51:49.

2
Produkttyper
83
Produkter
2
Brands
10
Forhandlere
84
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.